Blog

Lees hier alle laatste blogs.

Een boete bij ontbinding van een koopovereenkomst van een woning?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een koopovereenkomst voor een woning is een bindend contract tussen de koper en de verkoper. Nu kant het voorkomen dat een van deze partijen zich toch niet houdt aan de afspraken in de overeenkomst. In dat geval kan er een boete volgen of kan de overeenkomst worden ontbonden. In deze blog leg ik uit hoe dit in werking zijn werk gaat.

Lees meer

De ontbinding van een koopovereenkomst van een woning: wanneer is dit onterecht?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Het kopen van een woonhuis is een belangrijke beslissing, die vaak gepaard gaat met een financieringsvoorwaarde in de koopovereenkomst. Deze voorwaarde geeft de koper de kans om de koop te ontbinden als hij de benodigde financiering niet rond krijgt. Hoewel deze voorwaarde bedoeld is om de koper te beschermen, gaat die bescherming niet in alle gevallen op. Soms is er namelijk sprake van een onterecht beroep op ontbinding. In dit artikel vertel ik je wanneer een beroep op de ontbindende financieringsvoorwaarde onterecht kan zijn. Ook zal ik de mogelijke gevolgen daarvan bespreken.

Lees meer

Beroepsfout advocaat: wat kan je doen?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een advocaat is er om jou bij te staan in juridische kwesties en je te helpen bij het nemen van de juiste stappen. Maar wat als de advocaat een beroepsfout maakt waardoor jij schade lijdt? In dit artikel lees je wat je kunt doen als je te maken krijgt met een beroepsfout van je advocaat.

Lees meer

Een makelaar aansprakelijk stellen voor onjuiste informatie? Dit moet je weten

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een huis kopen of verkopen kan één van de grootste financiële beslissingen van jouw leven zijn. Het is dus belangrijk dat de informatie die jij ontvangt, zowel van de ander partij als van de makelaar, klopt. Want alleen dan kan de juiste beslissingen nemen. Als een makelaar jou onjuiste informatie verstrekt, kan daarvoor aansprakelijk zijn. En hoewel het altijd een heikel onderwerp is, ga ik hier in deze blog verder op in.

Lees meer

Je assurantietussenpersoon maakte een beroepsfout, wat nu?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een assurantietussenpersoon (of verzekeringsadviseur) is er om jou te helpen bij het afsluiten van verzekeringen en het regelen van schadeclaims. Maar wat als deze tussenpersoon een beroepsfout maakt waardoor jij schade lijdt?

Lees meer

Aansprakelijkheid van een assurantietussenpersoon: dit moet je weten

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een assurantietussenpersoon (of verzekeringsadviseur) heeft onder meer als taak om de klant (jou dus) te adviseren over de best passende verzekeringsoplossing en te zorgen voor de juiste polisvoorwaarden. Als een tussenpersoon hierin tekortschiet, kan je hierdoor schade lijden. Maar hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid van een assurantietussenpersoon? Kan je hem/haar aansprakelijk stellen voor deze schade en zo ja, wanneer?

Lees meer

Aansprakelijkheid van een accountant, waar moet je op letten?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als ondernemer vertrouw je op je accountant. Want die accountant houdt je financiële zaken op orde en helpt je bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen. Maar wat als je accountant daarbij een fout maakt? En wat als jij daardoor schade lijdt? Is je accountant dan aansprakelijk voor die schade? In deze blog lees je alles over de aansprakelijkheid van een accountant.

Lees meer

Je boekhouder aansprakelijk stellen? Dit moet je weten

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als ondernemer vertrouw je vaak op de expertise en kennis van een boekhouder om je financiële zaken op orde te houden. Maar wat als er iets misgaat? Kan je je boekhouder dan aansprakelijk stellen voor de schade? In deze blog bespreken we de aansprakelijkheid van een boekhouder en wat je moet weten om jezelf te beschermen.

Lees meer

Schending zorgplicht notaris: waar houdt de rechter rekening mee?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Net als veel andere dienstverleners hebben notarissen een zorgplicht. En omdat notarissen een belangrijke rol hebben bij het opstellen van juridische documenten en het uitvoeren van financiële transacties, is die zorgplicht best wel omvangrijk. Om deze reden moeten zij hun werk met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitvoeren. Maakt de notaris een fout of handelt hij/zij onzorgvuldig? Dan is het mogelijk om de notaris aansprakelijk te stellen. Maar waar houden rechters rekening mee bij de beoordeling van de aansprakelijkheid van een notaris? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Slachtoffer van dubieuze grondhandel, wat nu?

Verwachte leestijd: 3 minuten

De afgelopen jaren hebben vele duizenden particuliere beleggers kleine percelen landbouwgrond gekocht, in de veronderstelling dat de waarde van die grond flink zou gaan stijgen. Grondhandelaren hadden ze namelijk voorgespiegeld dat er binnenkort op die grond gebouwd zou gaan worden. Een woonwijk, of een bedrijventerrein. Steeds vaker blijkt nu dat het zover helemaal niet komt. Daardoor is de grond een stuk minder waard dan gedacht. In dit blogartikel leest u wat u kunt doen als u het slachtoffer bent van dubieuze grondhandel.

Lees meer

Zoek je een pitbull?

Neem meteen contact op met mr. Colin Burger om vrijblijvend jouw juridische vraag of uitdaging te bespreken. Bel 06 47 134 696 of mail naar colin@magnuslaw.nl.